Версія сайту українською
Версия сайта на русском
(044) 461-98-80
Ольга: тел.(050) 332-21-25, email: olga@rondo.com.ua,
Даша: тел. (066) 791-53-30, email: dasha@rondo.com.ua
27.36 30.86

Єрусалим - місто миру

Єрусалим - місто миру

отдых израиль

Саме так перекладається назва священного міста, колиски трьох релігій світу. Іудаїзм, християнство та іслам - поєднання традицій, культур, національностей. Така гра контрастів властива всьому Ізраїлю. Вона і надає йому особливу принадну чарівність.

Географія та історія

Єрусалим розташований в самому серці країни, 800 метрів вище рівня моря. Він розкинувся на схилі Іудейських гір більш як 30 століть тому. Змінювалися імперії, місто завойовували та руйнували 80 разів, але він відроджувався знову і знову, немов птах Фенікс.

Місто належало в різні часи Юдеї, Македонії, Сирії, Єгипту, Давньому Риму, Візантії та ще багатьом іншим цивілізаціям, кожна з яких внесла свій штрих в портрет міста.

Єрусалим сьогодні має дві частини - Старе та Нове місто, межі  яких поступово стираються. За даними перепису кількість жителів Єрусалима налічує майже 1 мільйон жителів.

Визначні місця міста

Старе місто умовно розділений на чотири територіальних сектора: Єврейський, Християнський, Вірменський і Мусульманський.

У Єврейському кварталі зберіглася єдина заціліла частина Храму Соломона - Стіна Плачу. Щодня біля неї підносяться тисячі молитов з уст  вірян, які сумують за зруйнованою святинею, моляться про Ізраїль і відродження знову його колишньої величі.

Щорічно тисячі вірян ідуть Хресним шляхом, повторюючи маршрут Ісуса до місця своєї страти. Закінчується дорога страждань Храмом Гробу Господнього, найбільшою святинею всіх християн.

На Храмовій горі, або як звуть цю гору мусульмани, Харам еш-Шаріфі, знаходяться мечеть Аль-Акса. Це найбільша, третя за значущістю, мусульманська святиня.

Тут же можна помилуватися архітектурою унікальної споруди - "Купол Скелі".

Дізнайтеся про усі тури та спеціальні пропозиції в розділі туры в Израиль.

Дозвілля

Особливу атмосферу духовності та витонченості Єрусалиму надають люди мистецтва, які приїжджають до Ізраїлю з усього світу.

Щороку в Єрусалимі проводяться фестивалі - музичні або театральні. У місті відкриті театри, кілька концертних залів, звучить музика симфонічних та камерних оркестрів.

Музеї, виставкові зали та галереї щодня зустрічають безліч гостей і жителів Ізраїлю.

На Єрусалимському базарі ви можете вибрати собі вироби з кераміки, витончену біжутерію хенд-мейд, оригінальний одяг, подушки і килими, різноманітні сувеніри.

Ви повернетеся з відпочинку в Ізраїлі з цілим багажем скарбів у валізі, а найголовніше - в серце.

Туристичний оператор Rondo © 2005-2020 Україна, Київ, 01054, вул. Олеся Гончара 37а, оф.3 (044) 461-98-80