Версія сайту українською
Версия сайта на русском
(044) 461-98-80
Ольга: тел.(050) 332-21-25, email: olga@rondo.com.ua,
Даша: тел. (066) 791-53-30, email: dasha@rondo.com.ua
27.36 30.86

Святині Ізраїлю - по слідах Ісуса

Святині Ізраїлю - по слідах Ісуса

паломничество в израиль

Паломництво в Ізраїль - мрія більшості християн. Якщо ви вже прийняли рішення відвідати Святу землю, що зберігає святині трьох великих світових релігій, пропонуємо ознайомитися з місцями, які обов'язково варто відвідати трохи докладніше.

Віфлеєм

Кожен християн має за святу повинність побувати в Віфлеємі, щоб відвідати головну його визначну пам'ятку - храм Різдва Христового. Його спорудили в ще IV столітті, за розпорядженням матері Римського імператора Єлени.

Тут, в печері-вертепі, народився  Син Божий, про що сповістила світові Вифлеємська зірка. Її срібне втілення з 14 променями позначає місце народження Божественного Немовляти.

Віфлеєм не перетворився на галасливе та метушливе місто, він зберіг свою історичну тишу, залишився місцем, де можна спокійно поринути в прочитання молитви та думи про сенс буття.

Назарет

Тут провів дитинство і юність Спаситель. На тому місці, де Архангел Гавриїл благовістив Діву Марію, споруджено Базиліку Благовіщення - одну з найбільших церков Близького Сходу.  Подвір'я та інтер'єр базиліки прикрашені іконами Божої матері із різних країн світу у тому числі України — копією Ікони Божої Матері Зарваницької. До Базиліки Благовіщення примикає Церква Святого Йосипа, побудована на місці будинку де проживало святе сімейство.

На території міста є 25 церков різних християнських конфесій, а також кілька монастирів.

У 8 км від Назарета знаходиться Кфар-Кана. У цьому невеликому містечку зведені 2 церкви - греко-православна і францисканська (римсько-католицька). Саме тут Ісус Христос створив перше з своїх чудес - перетворив воду на вино на сільському весіллі.

Дізнайтеся про усі тури та спеціальні пропозиції в розділі  туры в Израиль.

Капернаум

На півночі озера Кінерет, або біблійного Галілейського моря, розташоване місто Капернаум. За Євангелієм, тут Ісус вилікував від хвороби тещу апостола Петра і явив світові багато інших чудес.

Приблизно в VII ст. поселення практично повністю зникає з лиця землі через природні катаклізми. Лише окремі його фрагменти видніються на поверхні, нагадуючи про події минулого.

Відродилося місто вже в ХIХ столітті, коли католики з францисканського ордена купили ці землі у бедуїнів і спорудили тут монастир 12 апостолів.

Єрусалим

У цьому місті пролягає Дорога скорботи, яку пройшов Ісус Христос від місця вироку до місця своєї смерті, Голгофи. Канонізовано 14 зупинок цього маршруту, кожна з них відзначена каплицями або церквами.

Духовний бік цієї традиції - дати відчути вірянам, що виніс Ісус Христос заради порятунку роду людського.

Звичайно ж, це тільки мала частина святинь, заради яких тисячі християн щорічно здійснюють паломництво до Ізраїлю.

Туристичний оператор Rondo © 2005-2020 Україна, Київ, 01054, вул. Олеся Гончара 37а, оф.3 (044) 461-98-80